homeV2

Snel besparen met isolatieglas.

Met isolatieglas isoleert u uw huis snel en doeltreffend. U kunt namelijk veel veel warmte verliezen via uw ramen. Door middel van een meting met een warmtebeeldcamera kunnen wij dit verlies van warmte door de ramen of langs de kozijnen aantonen. Vooral als uw huis nog enkel glas of een ouder soort dubbel glas heeft. Isolatieglas houdt warmte binnenshuis. Daarbij isoleert het tevens tegen geluid van buitenaf. Isolatieglas is goed voor het milieu en uw portemonnee. Want het is is zonde om te betalen voor energie die u niet verliest.

IMG 0125De voordelen van isolatieglas:

 • Geen ingrijpende verandering aan uw huis
 • Direct besparen nadat het geplaatst is
 • Minder geluid van buitenaf
 • Binnenkant van ramen beslaan niet
 • Ramen voelen minder koud aan

Enkel glas is niet meer van deze tijd. HR++ glas is inmiddels de standaard. Dit bespaart veel meer dan het dubbelglas dat in de meeste oudere woningen zit. Tegenwoordig is er ook triple glas, met drie isolatielagen, dit isoleert nog beter.

Is IMG 0127mijn woning geschikt?
In de meeste bestaande kozijnen kan HR++ glas worden geplaatst, Triple glas is echter vaak te zwaar. In nieuwe kozijnen is triple glas wel mogelijk. Voor monumenten is er speciaal isolatieglas. Standaard HR++ glas of triple glas is vaak niet mogelijk of niet toegestaan.

Isolerend glas: binnen lekker warm. Zo werkt het:
Isolatieglas in bestaande kozijnen is snel en eenvoudig aangebracht. Ook het plaatsen van nieuwe kozijnen met triple glas is geen grote verbouwing. Het plaatsen duurt ongeveer een dag. Heeft u veel ramen en laat u ook kozijnen vervangen, dan duurt het langer. Het schilderen van houten kozijnen duurt ook een paar dagen.

Het werk gebeurt voor een groot deel van buitenaf. Bij het vervangen van kozijnen blijven de muren in tact. Bij bestaande kozijnen wordt de sponning breder gemaakt. Hierdoor kan er zaagsel vrijkomen. Onze medewerkers ruimen alles echter weer netjes voor u op.

warmtemeting-flatWat is een thermografisch onderzoek?
Met behulp van speciale apparatuur worden de temperaturen op verschillende plaatsen in de woning in kaart gebracht. Een warmtebeeldcamera, ook wel thermografische camera, meet op veilige afstand de temperatuurverschillen en registreert dit in beelden. Tijdens een thermografisch onderzoek wordt duidelijk waar onnodig energie verloren gaat. Met die gegevens kunt u gericht aan de slag om de woning te verbeteren en energie te besparen.

Een thermografisch onderzoek wordt gedaan wanneer men vermoedt dat er vocht- of temperatuurlekkages zijn. Wanneer er geen of gebrekkige isolatie is gedaan aan de woning zal dit leiden tot hoge stookkosten en lelijke en ongezonde schimmelplekken. Bovendien is tocht in huis zeer onbehaaglijk en kan het leiden tot gezondheidsklachten.

Wanneer laat ik een thermografisch onderzoek doen?

Thermografisch onderzoek laat u bijvoorbeeld uitvoeren wanneer u vermoedt dat er iets mis is met de isolatie in uw woning of wanneer u een huis heeft gekocht en vermoedt dat er verborgen gebreken zijn in bijvoorbeeld de spouw of de raamkozijnen.
Redenen om een inspectie uit te voeren zijn:

 • wanneer de energiefactuur hoog blijft
 • u tocht ervaart in huis
 • u enkel glas in uw huis heeft
 • u denkt dat het verouderde isolatieglas niet voldoende isoleert
 • er zich schimmelplekken vormen
 • u vermoedt dat u een lek heeft in de warmwaterleiding
 • u wilt weten hoe het staat met de isolatie in uw huis

Offerte

Wilt u een indicatie van de kosten van uw schilderklus?
Vraag hier uw offerte aan.

contact-rechts

Innovatieweg 3-02
7007 CD Doetinchem
Tel 0314 - 650 897